Rendszeres olvasók

2011. október 26., szerda

Vállkendős történet (SBS)

Az úgy volt, hogy amikor Tiszakécskén voltunk, a barátnőm javaslatára beugrottunk az ottani szuper rövidáru boltba. Nagyon jó kis boltocska, kedves a tulaj, én pedig kinéztem magamnak ezt a türkiszkék Rico fonalat. Mivel még életemben nem horgoltam (addig) vállkendőt, fogalmam sem volt, mennyi kellhet belőle. 20 dkg-t vettem, találomra. Persze nem lett elég. Próbáltam a közeli fonalasoktól venni, de sehol sem találtam. Ekkor eszembe jutott, hogy felhívom a tiszakécskei boltot, hátha küld nekem postán. A hölgy nagyon kedves volt, emlékezett rám, megmondta, hogy melyik színt vettem, és másnap feladta a fonalat. Én olyan boldog voltam! És most jön a történet legfontosabb része: ráérek akkor kifizetni a fonalat, ha legközelebb megyek Tiszakécskére. Így megbízott bennem. Mondtam, hogy én azért nem járok sűrűn arra. Azt felelte, hogy jövő nyáron is ráér. Hihetetlen, hogy vannak még ilyen emberek, kereskedők. Mit mondjak? Jól esett!! Persze első utam odavezet majd. Jövőre.
A kendőm azóta elkészült. A Pankáét itt mutattam.

Fonal: Rico Essentials, 100% pamut
Súly: 35 dkg
Méret: 78 x 135 cm (blokkolás előtt 73 x 130)
Horgolótű: 3,5






2 megjegyzés:

  1. Valóban meglepő, de gondolom jóleső ez a bizalom!
    Pont ezzel a mintával ügyködöm én is egy vállkendőn. sajnos nagyon vékony fonalból kezdtem el, talán tavaszra el is készül. Jól látom, a végén még körbehorgoltad?

    VálaszTörlés
  2. Györgyi, igen a felső oldalt is körbehorgoltam 7 pálcával - 2 sima pálca, 3 egyráhajtásos, 2 sima minden oldalsó láncszem-sorba. Így folytattam a szép hullámos befejezést. Ma is ebben vagyok pont!

    VálaszTörlés