Rendszeres olvasók

2011. október 21., péntek

Magyar népmese

Tavaly többen kihímeztétek Laucica mintáját gyermekeitek osztályába. Én is meg akartam már akkor csinálni, de Petike tanítónénije elutasította. Kicsit rosszul esett, meg csodálkoztam is, de nem adtam fel. Gondoltam, lesz nekem még iskolás gyerekem. Pannika tanítónénije idén nagyon örült, mikor felajánlottam. Én is. Kihímeztem, élveztem, közben hallottam a fülemben Szabó Gyula hangját, és a felejthetetlen főcímzenét. Mi nagyon szeretjük a magyar népmeséket, nem csak nézni, hanem olvasni is. Kedvencem Pinkó, meg a Koplaló Mátyás. Most már ott díszeleg Pannika osztálytermének ajtaján. Többen megdícsérték. Jól esett a tavalyi kudarcom után.

Minta: Laucica
Fonal: DMC 421, fehér gyöngyfonal a tűzéshez
Anyag: fehér lenszövet, kb. 32 ct
Piros szivecskés vászon, inggomb, lenkötél, flíz






15 megjegyzés:

  1. Csak olvasok itt meredten... Elutasította? Ezt a csudát? De hát magyar is népmese is, kézműves remek és ráadásul egy anya készítette szeretettel. A francba!!! Milyen hálás lennék, ha az én osztályomban lenne 1-2 dolog, amit anyukák teremtettek! Jó ám arra büszke gyerekként föltekinteni... Meg tanító néniként is...

    VálaszTörlés
  2. Én is az elutasításon vagyok kiakadva.... hülye az a nő??? Nagyon szép lett....

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen, hogy nem tudta értékelni a munkádat!
    Én a kis unokámnak , Andrisnak hímeztem ki, és nagyon megköszönte a tanító nénije, nagyon örült neki.
    most legalább méltó helyére került a Téd is!:) Úgy örülök neki:)

    VálaszTörlés
  4. Én már láttam élőben is a suliban:-) És bizony azonnal meg is nézegettem ám:-)
    Én ma vittem keretezőhőz a Wili osztályába készült órát :-)

    VálaszTörlés
  5. Your work is absolutely beautiful. Congratulations!
    Pat

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett,jó kis minta :)
    Én se értem azt a tanító nénit :( Mindegy,a lényeg,hogy most örömmel fogadták :)
    Én egy csokor tulipánt csináltam a tanári asztalra,igaz nem kérdeztem meg,de nagyon örültek neki :)

    VálaszTörlés
  7. Furcsa, hogy nem akarta a tanító néni... Pedig nagyon szép lett, ezzel a keretetéssel pedig különösen.
    Én tavaly nem kérdeztem meg őket. Egyszerűen az évnyitóra bevittem, hogy ez az osztályé. Kerekedett belőle egy jó kis beszélgetés. Most már az áthímést is megejtettem, és kicsit át is "öltöztettem" a képet. :)))

    VálaszTörlés
  8. Amilyen szegényes és sivár a legtöbb iskola dekorációja, még a nyolcadikosok is örülnének neki az ajtajukon. Feldobná kicsit:)

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű. :))
    (Nekem eszembe se jutott megkérdezni a tanítónénit, mikor osztálytáblát varrtam. Tavaly megcsináltam, vittem, örült. Idén újra. :) A többiekhez hasonlóan én sem értem, hogy miért utasította el Petike tanítója...)

    VálaszTörlés
  10. Hát hihetetlen, hogy nemet mondtak erre első ízben.
    Nagyon szép lett! Gratula hozzá!

    VálaszTörlés
  11. Zsuzsi, ez gyönyörű! (Ha a mi városunkban a kat. iskolában utasította vissza valamelyik tanító néni, simán megértem. Tanítottam ott...tudom, nem megbántani akart, tutira tetszik neki is minden ami szép...csak a tapasztalat...az nagyon tud fájni!)

    VálaszTörlés
  12. Én is csak hülledezek itten kérem szépen...az elutasításon is meg azon is hogy milyen gyönyörűséges!!! Én biztosan ugráltam volna örömömben ha ilyet tettek volna elém:)

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm a sok elismerő szót. Tényleg rosszul esett tavaly, de szerintem nem is tudta igazából elképzelni, hogy mi is ez. Ugyanis ő nem látta, csak látatlanban utasította vissza. De a lényeg, hogy most ott van az ajtón.
    Zsuzsa - a Damjanichba járnak a gyerekek, nem a Szent Imrébe. Ettől függetlenül nagyon szeretjük a sulit. Minden barátunknak a Szent Imrébe járnak a gyerekei, mi is sokat gondolkodtunk. Aztán győzött a Damjanich, és nem bántuk meg.

    VálaszTörlés
  14. Láttam is élőben :) ezek szerint egy iskolába járunk...

    VálaszTörlés