Rendszeres olvasók

2013. június 12., szerda

Bodzás bejegyzés

Idén friss bodzaszörpöt csináltam és kipróbáltam a téli verziót is. Én eddig a szárítottból főztem teát télen, meg anyukám szörpjét ittuk. Az erdőben sikerült megint rengeteg virágot szednünk, és lekvár helyett az eltevős szörpöt választottam. Négy napig áztattam, kevergettem, és megérte!!! A tavalyi lekvárfőzést itt mutattam.
 3 ötliteres üveggel csináltam a limonádét, de még így se volt elég.





3 megjegyzés:

  1. Imádom a bodzát, én is csináltam idén, csak rengeteg bogár volt sajnos benne. A nagy melegben annyira finom és sosem lehet belőle elég sok otthon :)

    VálaszTörlés
  2. Már én is látom, hogy dupla adagot kellett volna kotyvasztani. Itt nem volt bogaras, viszont nagyon sok virág még ki se volt nyílva, mikor szedtük.

    VálaszTörlés
  3. Azt mondják nem szabad lemosni, és főleg napos időben a kinyílt virágokat kell leszedni, mert így marad meg benne a legtöbb virágpor és lesz a legízletesebb.
    Hát szerintem meg inkább legyen kicsit íztelenebb, mint hogy bogaras :) Már az illata is bódító. Sajnos mifelénk már elvirágzott az összes bodza.

    VálaszTörlés