Idén friss bodzaszörpöt csináltam és kipróbáltam a téli verziót is. Én eddig a szárítottból főztem teát télen, meg anyukám szörpjét ittuk. Az erdőben sikerült megint rengeteg virágot szednünk, és lekvár helyett az eltevős szörpöt választottam. Négy napig áztattam, kevergettem, és megérte!!! A tavalyi lekvárfőzést itt mutattam.
3 ötliteres üveggel csináltam a limonádét, de még így se volt elég.
Imádom a bodzát, én is csináltam idén, csak rengeteg bogár volt sajnos benne. A nagy melegben annyira finom és sosem lehet belőle elég sok otthon :)
VálaszTörlésMár én is látom, hogy dupla adagot kellett volna kotyvasztani. Itt nem volt bogaras, viszont nagyon sok virág még ki se volt nyílva, mikor szedtük.
VálaszTörlésAzt mondják nem szabad lemosni, és főleg napos időben a kinyílt virágokat kell leszedni, mert így marad meg benne a legtöbb virágpor és lesz a legízletesebb.
VálaszTörlésHát szerintem meg inkább legyen kicsit íztelenebb, mint hogy bogaras :) Már az illata is bódító. Sajnos mifelénk már elvirágzott az összes bodza.