Rendszeres olvasók

2012. október 9., kedd

Szerelem-kendő

A minta nálam is "szerelem első látásra" volt, utána derült ki, hogy a neve is az. Fogalmam sincs, hogy ez az eredeti neve-e, minden esetre a kötős-horgolós találkozón mindenki így hívta. Szóval én is hozzáfogtam még májusban, hófehér bambusz fonalból. Valami nem stimmelt vele, mutattam a lányoknak, és kiderült, hogy én nagyon szorosan horgolok. Lebontottam, váltottam nagyobb tűre, fonal maradt. De láttam én, hogy ez a minta zabálja a fonalat, nekem meg csak 800 méterem volt a fehérből, ezért megint lebontottam. (Abból lett aztán az első Lamináriám...) Akkor választottam hozzá ezt a cikláment. Nagyon tetszett, szerettem is horgolni, mert nem nehéz a minta. Viszont iszonyú lassan haladtam vele! Türelmetlenségemnek köszönhetően közben megkötöttem 3 Lamináriát is, ezt meg alkalomadtán  horgolgattam. A nyaralásunkra viszont ezt vittem, szerettem volna már befejezni. Na, ez sem sikerült. De szeptemberben aztán rászántam pár napot, és végre KÉSZ! A nagysága, színe és csipkesége kárpótol a sok-sok munkáért!

Mérete: 188 x 93 cm
Súlya: 275 g (kb. 2750 méter)
Fonal: Lilla horgolófonal, 100% pamut, 500m/50g







Sikerült napos időben is fotóznom:





A blokkolása is jó sokáig tartott:



14 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a minta is, a kivitelezés is. Ha másért nem ezért meg kell tanulnom horgolni :-)

    VálaszTörlés
  2. Tyű!Ez aztán csodás!
    Nem tudom melyik az igazi színe,de mivel én elfogult rózsaszín rajongó vagyok azt mondom,hogy az amik az első képen vannak.
    Viseld egészséggel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igazi színe erős ciklámen, jó élénk. Az én gépemen egyformának látszik a két fotó. Még nem volt rajtam, de most már itt a hűvös, úgy hogy jöhet a vállamra! A csoport pedig a FB-on van, az én elveimmel is ütközik Emő, de beláttam, hogy a világ errefelé halad. És rengeteg segítséget kaptam tőlük, tehát, ha ezt az oldalát nézzük, akkor megérte csatlakoznom! Puszillak!

      Törlés
    2. Köszi Zsuzsi, de jó okom van rá hogy ne legyek semmilyen közösségi oldalon tag, akármerre halad a világ. Inkább maradi leszek.

      Törlés
  3. Húú ez tényleg szerelem első látásra ... Gyönyörű! Próbálkoznék minta kunyerálással ... :)

    VálaszTörlés
  4. De jó a név, a szín, a minta!! Mennyire passzol!!

    VálaszTörlés
  5. Ez gyönyörűséges! Le a kalappal az alkotóképességed előtt! Csak kapkodom a fejem , hogy milyen szépségeket csinálsz és milyen gyorsan!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűűű! Hol találom ennek a mintáját? Szeretném én is megkötni magamnak. :)

    VálaszTörlés
  7. Patrícia, írjál nekem mailt és átküldöm neked a rajzos leírásomat. Amúgy Ravelryről szedte valaki, csak fizetős, arra figyelni kell!!!

    VálaszTörlés