Rendszeres olvasók

2012. október 11., csütörtök

Ciklámen Vlad-kendő Panninak

Ha az embernek lánya van, és kendőket alkot, akkor mindig készüljön duplázásra! A ciklámen csipkém megtetszett Panninak is, de lebeszéltem a Szerelem-kendő mintájáról az elkészülés ideje miatt. Így esett a választásunk a Vlad-kendőre. Ezt nagyon gyorsan megkötöttem, blokkolni is könnyű volt. Kipróbáltam egyúttal a Lilla horgolófonalat kötéshez. A tapasztalatom az, hogy nem véletlenül hívják horgolófonalnak, mert ahhoz kétség kívül jobban illik. De egy szellős csipkekötéshez se rossz, de nem is az igazi. Tegnap már fel is vette a kislányom, örömmel feszített benne. Utána levette és nemes egyszerűséggel begyűrte a táskájába egy csomóba formálva, mikor átöltözött óra előtt. Na, ennyit a csipkémről, gondoltam magamban. Erre pont jó ez a horgolófonal is!

Minta: Vlad
Méret: 69 x 164 cm
Fonal: Lilla horgolófonal (50g/500m), 100% pamut
Súly: 85 g
3,5-es körkötőtű











4 megjegyzés:

  1. Engem az taglóz le teljesen, hogy hogyan tudsz Te ilyen sebességgel alkotni? Ezt kéne valahogy megtanulni... Ráadásul már megint egy gyönyörűség ... És baloldalt az idei listád már 71-nél tart ... És még a blogot is vezeted szépen... Keresek egy kalapot, és elkezdem emelgetni! :-)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda gyönyörűség!
    És nagyon irigylem ám, hogy ilyen sebességgel alkotsz :-)
    Én még egy egyszerű sapkát sem tudok befejezni.....
    Egy szó, mint száz, remekmű :-)))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! De nincs ám bennem semmi extra, én csak szorgalmasan dolgozok. Az biztos, hogy termékeny vagyok, meg a takarítást is minimálisra szorítom, nem alszom sokat és mindig jár a kezem. Amióta nem munkahelyen dolgozok, többet is tudok alkotni. A gyerekek se igényelnek már minden percben, a nagyfiam olvassa a mesét a kissebbeknek például. Ők már jól elvannak együtt is. Hétközben ritkán főzök, ami szintén sok időspórolást jelent. De a legfontosabb, hogy IMÁDOM csinálni!!!!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon szép lett! Látszik, hogy szeretettel készülnek a munkáid. A kedvencem a japán virág, amivel én is próbálkozom, de kedvet kaptam a blogodból sok-sok mindenhez. Jó munkát és töretlen alkotókedvet (meg sok hasonló blogbejegyzést) kívánok.

    VálaszTörlés