Rendszeres olvasók

2011. december 2., péntek

Peti rajzai

Ezeket Peti tavaly az iskolában rajzolta. A tanév végén kaptuk meg, ezért nem mutattam őket korábban. 

1. Mikulásos
Azt szeretem a gyerekrajzokon, hogy olyan részletek is feltűnnek, amik a felnőtteknek nem fontosak, vagy észre se veszik, ők viszont ábrázolják azt is.
Kis magyarázat: Azért esik a hó a házon belül is Peti rajzán, mert mi ezt a belsőudvarunkon így látjuk. Az ablakunkra festettem alulra házakat, a zöld ház arra utal. Kint áll a sörpadunk is. És ott van az adventi naptár, meg a manó 3 zsebbel (virgáccsal). Baloldalon a legóasztalt rajzolta még oda, jobboldalon meg a vasalódeszkámat. Hiába, ahol ennyien vannak, ott mindig vasalni kell! A szoba falára még odabiggyesztett egy képet is fejszével, mert valóban van egy festményünk a nappaliban. Egy tanyát ábrázol gémeskúttal. A zöld kiakasztott kép pötyökkel pedig nem más, mint a magyar királyok portréi. A plafonon ott vannak a fagerendák + csillárok. Meg a Mikulás jó nagy zsákkal, a tetőn meg a rénszarvas.


2. Hógolyózós

Az udvarunkon hógolyóznak. Mutatok egy téli fényképet is hozzá, ahol látszik a mandulafa, a kerítés a tujákkal, meg a két fűzfa. Tényleg így néz ki minden.



3. Szentestés
Nem szorul magyarázatra.


2 megjegyzés:

  1. Bejelentkezem hozzátok télre, ha ott ilyen jó kis hó van! Nálunk tavaly semmi sem volt :(

    Rajzon kiszúrtam ám a hóangyalt :)

    VálaszTörlés