Rendszeres olvasók

2011. július 14., csütörtök

Őszi színek, patchwork anyagok

Ebben a nagy hőségben én már az őszre gondolok. No nem az esős novemberre, hanem a napfényes szeptemberre. Megérkeztek ugyanis a Hobbyművész webboltból az akciós anyagaim, és annyira inspirálóan hatottak rám, hogy gyorsan hímeztem egyet a hozzájuk illő színekkel.
Minta: ismeretlen szerző, itt található
Anyag: lenszövet, teával festve, kb. 32 ct
Fonal: saját festés, 3-féle
Hímzés: 2 szállal 2 szálonModa - Saltbox Harvest anyagok

Függönyöket, párnákat, kenyeres zacskót, meg egyéb konyhai kellékeket fogok belőlük varrni. A fenti mintát már nem először hímeztem ki, a sötét változatát itt mutattam.

Sokszor előjön a téma, hogy én mikor, és hány kézzel hímzek-varrok ennyit, meg van-e varázstűm? Varázstűm sajnos nincs, és polip se vagyok, "csak" a két kezemet használom. Viszont minden este. Nálunk a gyerekek legkésőbb 8-kor fekszenek (nem a szünetekben!), és én utána már nem háziasszonyoskodok, este nincs vasalás, mosogatás, főzés, najó, esetleg teregetés. Nekem akkor már csak a férjem van, meg a tűm. A tévézés nekem nem fontos, szól ugyan, de nem igazán azt nézem. Nem is lenne mit, olyan színvonalas a kínálat. Híreket internetet olvasok. Tévé közben tudunk beszélgetni egymással, vagy csak hallgatva ülni egymás mellett, az is olyan jó tud lenni néha! Sokat számít, hogy én naponta legalább két órát bökögetek, és gyorsan is hímzek. Most azért esténként kertészkedünk is, meg locsolunk, de így is jut egy óra a hobbimra. És nem alszok sokat, mert még olvasni is szeretek, de arra már tényleg nem marad annyi időm, energiám, mint régebben. Az olvasás leginkább a gyerekeknek van már, most Rumini-láz van nálunk. Meg hát be kell valljam, én nem vagyok takarító-mániás, nálunk soha nincs csodálatos rend. Megcsinálok én mindent, de nem ez a legfontosabb! Az a mottóm, hogy nem múzeum az otthonunk, nem is lehetne három kis pakolóssal.
Emő - most inkább a férjem szokta mondani, hogy "anya mindig hímzik", Kispeti minden részletet megfigyel, a hibákat észreveszi, Panni megrendeli magának a mintákat, Gézut meg nem érdekli igazán (csak Bud Spencer, meg a verekedés).
Lányok! Ti tudtok mindenkihez kommenteket írni? Mit kell tennem, hogy ez működjön?? Hetek óta küzdök.

3 megjegyzés:

 1. Nagyon harmónikusan illik a hímzésed az anyagokhoz! Jó választás volt!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szepek ezek az oszi anyagok!!! Bar en meg szeretnem, ha maradna a nyar egy (jo) darabig :)

  Nezz be hozzam kerlek, van szamodra egy dijam :)

  VálaszTörlés
 3. http://theeart70.blogspot.com/2011/07/dij-megint-award-again.html

  VálaszTörlés