Rendszeres olvasók

2011. június 2., csütörtök

Gombok, horgolás

Rengeteg gombot kaptam ajándékba két barátnőmtől. Mintha összebeszéltek volna, mert ugyanolyan fajtát adtak, csak más színben és méretben. Nagyon örültem, mert imádom a gombokat, mindig jól jön pár (sok) darab!!!
Köszönöm szépen Kriszta és Jutka néni!!!!





Gyakoroltam picit horgolni a bambuszfonalaimból. Hát ez nem nagyon megy. Ez a leggyengébb láncszem nálam, de tény, hogy nem a legkönnyebb fonalat választottam hozzá. Régebben horgoltam terítőt is, de kiestem a gyakorlatból. Pannikámat szeretném nyáron megtanítani horgolni, meg kötni, azért is vettem elő. Láttam valahol gyerek-kötőtűt, gondolom, rövidebb, mint a normál. Próbálta már valaki tanítani a gyerekét? Nem tudom, hol is kezdjem.


4 megjegyzés:

  1. Anyahajó írt a Catania fonalról egy bejegyzést, ott megállapítottuk, hogy nagyon jó kezdő fonal, mert jól bírja a bontást. Nem mellékes a rengeteg szín és a megfizethetőség, plusz szerintem olyan mintával kezdj, amiből készül is valami. Bármi, ami Panninak tetszene. Pl. apró babatakaró, girland a szobájába, hajpánt, apró szütyő...

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszik a horgolásod,nálam is az a leggyengébb láncszem.Természetesen először az összes pálcafajtát gyakoroltatnám vele/a kötésnél meg természetesen a szemkészítést,simát-fordítottat/aztán mehet a babatakaró,stb ahogy florentine is írta.A gombok szuperek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik!!! Hol találtad ezt a mintát?? Csinálnék takarót ilyen blokkokból :-))

    VálaszTörlés
  4. Anya úgy kezdett el minket tanítani, hogy először felszedtük a szemeket a kötőtűre és utána simával és fordítottal, szerintem 20-30 szemet szedtünk fel és utána lehetett gyakorolni, nekem csodálatos hosszú szemeim voltak össze vissza, Andinak meg általában szebbek, aztán így tudtuk gyakorolni, mondjuk kössetek sálat, aztán azon szépen be lehet gyakorolni a sima fordítottat, aztán lehet leszedni, meg felszedni, meg mintákat kreálni, meg más fonalakat is belekötni, jujj nagy kedvem támadt kötni. Itt van egy puli, amit anya nekem kezdett el kötni, annyira szép szemek :) Pusz: Titi

    VálaszTörlés