Rendszeres olvasók

2010. február 18., csütörtök

Farsang

Bár megkezdődött a böjt, azért még megmutatom a farsangi jelmezeket. Nem teljes a lista, mert pár kelléket elfelejtettem lefényképezni. Nehéz ugyanis megszerezni a gyerekektől, otthon is mindig beöltöznek. És a farsangi bálon - természetesen - lemerültek az elemek.... Ugye nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen??????
Petike - magyar lovag
Három éve lovagnak öltözik, így legalább mindig továbbfejleszthettem. De idén ragaszkodott hozzá, hogy MAGYAR lovag legyen. A tavalyi páncélingét amúgy is kinőtte, ezért most ugyanazt megvarrtam nagyobb méretben, de most magyar címert varrtam rá. A zászlója, tarsolya, egyéb kiegészítője maradt. A keresztanyja viszont varrt neki egy szuper palástot is - Andi! Nagyon nagy boldogságot szereztél vele neki!!! Sajnos, csak az inget fotóztam, a többit később mutatom. A varrás nem tökéletes.




Gézu - magyar lovag
Gézu tavaly kalóz volt, most viszont ő is ragaszkodott a lovaghoz. De harmadik gyerekként mindent örököl. Petike régi jelmezére rávarrtam egy címert, így eltakartam nagyjából a P betűt. Pajzsa, kardja, csuklyája neki is van, így csak a fejére varrtam még egy "nem tudom minek nevezzem" valamit.



Panka - magyar tündér
És ha már van két magyar lovag, akkor Pannikám magyar tündér lett. A tündér nagy változás a tavalyi hercegnő öltözethez képest!! Ugyanazt a ruhát varrtam, mint tavaly, csak most nem aranyból, hanem rózsaszínből. Elég munkás darab ez a jelmez, már az is komoly időt vett igénybe, hogy minden hozzávalót beszerezzek.  A mintát én rajzoltam-hímeztem az elejére, erről külön bejegyzést fogok írni. Az én ízlésemtől nagyon távol állnak a tündérek, de belátom, hogy a kislányom és a család többi kiskorú lánykájának nagyon bejönnek a csillogó hercegnők és társaik. Ezért hímeztem már karácsonyra is a rózsaszín, tündéres párnát, bár nekem egyáltalán nen tetszik. A tündérjelmeznél is úgy voltam, hogy rendben, megvarrom a habos, csili-vili, rózsaszínt, de megpróbálok az ízlésesség határán belül maradni. Szerintem sikerült.




Félig beöltözve:


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szlűépek a gyerekeid, édesek a jelmezekben. A magyaros mintával szerintem csodaszép lett a kislányod ruhája! Nagyon ügyes vagy!
    Gratulálok!:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Jól esik a dícséreted!

    VálaszTörlés
  3. Látom, még mindig tart a lovag-őrület ! :)

    Zsófi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon Jó jelmezeket készítettél! Gratulálok. Biztos örültek neki a gyerkőcök!

    VálaszTörlés
  5. Édesek, és milyen csinosak! :)

    VálaszTörlés