Rendszeres olvasók

2009. szeptember 15., kedd

Szilágysági régi minta

Keretezésre vár tavaly óta egy munkám (sok másikkal együtt), és egy hatalmas meglepetés ért vele kapcsolatban. Egyik rokonunk tudja, hogy nagy szenvedélyem a népművészet, ill. a régi minták gyűjtése, hímzése, ezért a saját könyvtárából nekem ajándékozta az egyik kincsét:



Nagyon örültem neki, mert én már nézegettem ezt a könyvet az antikváriumokban, de olyan drága volt mindig. Boldogan leültem olvasni, lapozgatom-lapozgatom, erre megtaláltam benne az egyik mintámat, amit már kihímeztem. Hihetetlen jó érzés volt látni, hogy egy 1760-as erdélyi mintám lesz a falon.
Így néz ki az én hímzésem. Tavaly nyáron bökögettem, én életfás-madarasnak hívtam, mert csak egy fénymásolt papíron van meg nekem a minta, a barátnőm Keresztszemes Magazinjából.
DMC 814-es bordó fonallal hímeztem. Nagyon szerettem csinálni, most is érzem a meleg nyári szellőt, ahogy ültem a teraszon, és hímeztem.


És így néz ki a mintám a könyvben. Elég nehéz volt beszkennelni, mert fényesek a könyvben a fényképes oldalak, meg az eredeti fotók is igen rossz minőségűek. 1973-as a könyv. Itt körbe van hímezve még. El is határoztam, hogy elviszem a keretezőhöz. Majd mutatom...

3 megjegyzés:

  1. Kedves Főkolomp!
    Nagyon szépek a munkáid!
    Nincs véletlen valamilyen szász keresztszemes mintád?
    Csak így tovább!
    Pusszantás

    VálaszTörlés
  2. Szia Andikám!!!
    Szerintem, ha átnézzük az állományt, találunk!
    Gratulálok, hogy te vagy az elsőm!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Halihó itt a második!;) Csodaszép munka, gratulálok hozzá... kíváncsi vagyok a keretezésre is nagyon!

    VálaszTörlés