Rendszeres olvasók

2012. december 10., hétfő

Hétvégi örömök-bánatok

Eseménydús hétvégénk volt. Szombaton elutaztunk Tatára a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjére. Petiék csapata Pest megyében második lett a 106 csapat közül, de a pontszámuk alapján mégis bekerültek a döntőbe a 11. legmagasabb pontszámmal. (A matekon ötödikek lettek!) Készültek rengeteget, mi meg izgultunk a havazás miatt. Hogy őszinték legyünk, kicsit csalódottak voltunk a 19. helyükkel, mert olyan kis buta hibákat követtek el. Nem olvasták el precízen a feladatokat, a versírásnál meg nem írtak több versszakot. Petike elsírta magát, mert szerinte ez rossz eredmény. Utána belátta, hogy 527 csapatból 19.-nek lenni nagyon nagy dolog!!!  Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen 9 évesen részt vettek egy ilyen komoly megmérettetésen. Mégis csak ők voltak a legkisebbek, hiszen harmadiktól lehet versenyezni. Azóta már Peti is büszkén mondja mindenkinek az eredményüket és készül a következő versenyre. Az én szívem meg majd kicsattan...


Vasárnap újabb foga esett ki Gézunak, de nem az, amire számítottunk. Most úgy néz ki, mint Hókuszpókusz. Valahogy középre keveredett a jobboldali foga. Riogatni is tud vele! Mosni viszont nem hajlandó azt az egyet, ott fölül, mert fáj neki.


Mutatom az idei adventi koszorúnkat. Gézuék csinálták kézműves órán. Saját fenyő, saját csuhémasni, meg termések vannak rajta. Tegnap már két gyertya égett, hihetetlenül rohan az idő.Tegnap volt a hittanosok Mikulás ünnepsége is. Még nem kerültek ki a képek a Besnyői Plébánia oldalára, most egy régebbi képet mutatok, ahol Peti és Géza pecsétet kap. 


És végül az unokahúgomnak szeretnék üzenni, hogy mi mindig melletted fogunk állni, bármi is történjen az életben!!!!! Nagyon elszomorodtunk tegnap délután, nem volt kellemes az esténk se, de bízzunk benne, hogy rendbe fognak jönni a dolgok!!!! Nagyon szeretünk, Szilvikém!!!!


Egy kolbászfesztiválos kép kettőnkről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése