Rendszeres olvasók

2011. augusztus 11., csütörtök

Kézdivásárhely - Erdély IV.

Sétáltunk egy jót Kézdivásárhely főterén. Gábor Áron szobrát elfelejtettük ugyan lefényképezni, de mást azért megörökítettünk. A város történetéről itt olvashattok, és szép képeket találhattok még az Erdély-szép oldalon.

A főtérhez vezető egyik utca, sarkon a Városháza:


A városháza épülete régen takarékpénztár volt, ilyen a homloktzata:Nagyon tetszett, hogy színesek a házak. A kék Vigadó mellett zöld épület volt, mellette sárga. Szinte mindegyik restaurálásra szorul, de így is látni lehetett, hogy milyen szépek.
A főtérről udvarterek nyílnak mindenfelé, a mi könyvünk 72-t írt. Kívülről kapunak látszanak, de valójában kis utcák. Számokkal jelölik őket. Gyönyörűek.A múzeum előtti udvartéren áll Gábor Áron rézágyújának hű másolata, a falon céhmesterek táblái:


Ugyanezen az udvartéren:
1 megjegyzés:

  1. A fotók alapján nagyon szép lehet a város! Sajnos mi csak a város határáig mentünk, mivel Gyergyószentmiklósról indulva szinte majdnem ugyanazon az útvonalon jártunk, mint Ti. Kézdivásárhely előtt visszafordultunk, szerencsénkre nem ugyanazon az útvonalon, így volt szerencsénk látni Nyergestetőn az 1848-49-es szabadságharcban elhunyt székelyek emlékére állíttatott emlékművet. Itt zajlott az 1848-49-es szabadságharc utolsó csatája. Felemelő érzés volt!

    VálaszTörlés