Rendszeres olvasók

2013. március 1., péntek

Nosztalgia

Az utóbbi hetekben nagyon érzékeny vagyok. Bátyám betegsége sok-sok gondolatot ébreszt bennem. A reménykedés, gondoskodás, szeretet mellett átjárja mindennapjainkat a félelem, aggódás, szorongás és tehetetlenség is. Hitünk sok nehéz pillanaton átsegített már, ez most is így van. Gyakran  próbálok csak a jó dolgokra gondolni. 

10 éve ezen a napon volt az esküvőnk. Életem egyik legszebb napja volt. Mivel Petikét már a szívem alatt hordtam, előrébb hoztuk az esküvőnk májusi időpontját. István atyával a nagyböjt előtti utolsó vasárnapot választottuk. Akkor is hatalmas hó esett Gödöllőn, minden hófehér volt. Előző este kettőnkért (hármunkért) volt mise. Mikor felálltunk a templomban, éreztem, hogy megmozdult a hasamban első gyermekünk. Először. El akartam azonnal mondani Péternek, de ő lepisszegett, hogy maradjak csendben. Évekkel később jutott eszembe erről az a bibliai történet, mikor Mária meglátogatta Erzsébetet, hogy hírül vigye Jézus születését. Mikor Mária köszönt Erzsébetnek, megmozdult méhében a gyermeke (Keresztelő Szent János), és eltelt a Szentlélekkel. Így éreztem én is.
Bátyámék nálunk aludtak, előző este és reggel is nagyon sokat nevettünk, jó hangulatban készülődtünk. Bár Szilvike belázasodott, boldogan várta a koszorúslány szerepet.
Csodálatos nap volt!!!



A másik koszorúslány unokatestvérem kislánya, Nóri volt.
 



3 megjegyzés:

  1. Gratulálok és további, sok boldogságot kívánok!
    ( mi is ezen a napon házasodtunk:))

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik, ez egy ilyen nosztalgiázós időszak. Én is ilyen napokat élek. Nálam a hiányérzetből ered. Sajnos.
    Hogy van a bátyád, Zsuzsa??? Bizakodom, hogy van remény tényleg. Annyi jó kimenetelű eset is előfordult már!

    VálaszTörlés
  3. Ildi! Sajnos, nagyon rosszul van a bátyám. Karácsony óta sokat romlott az állapota, folyamatosan kórházban van. Múlt héten átkerült a hospice osztályra. Nagyon nehéz, meg se tudom fogalmazni, mit élünk át. Természetesen nagyon reménykedünk még most is a felépülésében!!!! Hamarosan megint megyek Békéscsabára hozzájuk, megpróbálok minél többet velük lenni.

    VálaszTörlés