Rendszeres olvasók

2013. február 13., szerda

Pirosságok a konyhámból

Ezeket a párnákat pár évvel ezelőtt varrtam, de soha nem jutottam oda, hogy normálisan is lefényképezzem őket. Nagyrészt használatban vannak, picit meg is gyűrődnek alattunk. Mindig tologattam a megmutatásukat, vártam a mosást, vasalást. Most semmi ilyennel nem foglalkoztam, csupán fotóztam. Végül is használati tárgyak és nem kiállítási darabok...
Mindet piros gyöngyfonallal hímeztem kongréra. A minták Lengyel Györgyi könyvéből, illetve más magyar mintákat tartalmazó gyűjteményekből származnak. A párnák anyagát az Ikeából szereztem be, méretük: 35 x 35 cm.









8 megjegyzés:

  1. De szépek !! Zsuzsi,nem haragszol ha megkérdezem , hogy az utolsó párna mintája melyik könyvből van ? Annyira tetszik és nagyon ritka az ilyen szép magyar férfi és női alakos minta - legalábbis én nem nagyon találtam, pedig kerestem már .

    VálaszTörlés
  2. Te jó ég,de gyönyörűek!!!!!és ráültök ezekre??????Én nem mernék.:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg csodálatosak. HÚÚÚÚÚÚÚ. Öröm rájuk nézni.

    VálaszTörlés
  4. Csodaszépek! Az oldaladon mindig elgyönyörködöm egy ideig. Mert hát az a piros!!! :) Szeretem:) A kongréimat én is ilyesmikre szeretném felhasználni :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! Sokan kérdezik, akik hozzánk jönnek, hogy ráülhetnek-e ezekre a párnákra. Az a tapasztalatom, hogy semmi bajuk nincs, mi évek óta használjuk.
    Manka! Úgy emlékszem, hogy a Keresztszemes Magazin egyik korai számából fénymásoltam a párocskát. Megkeresem neked és beszkennelem.

    VálaszTörlés
  6. Szia Manka! Átnéztem a mintáimat, és nem találom ezt a párocskát. Fogalmam sincs, hova lett. Azt tudom javasolni neked, hogy próbáld meg lerajzolni a hímzés alapján, mert nem bonyolult. Én akkor kihímeztem az inverzét is, ha a fehér részekkel próbálod, szerintem menni fog. Jó minőségű a kép, és közelről fotóztam. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni!

    VálaszTörlés