Rendszeres olvasók

2009. október 20., kedd

Tavasz-nyár - konyha

A sok játék-bejegyzés után végre tudok saját dolgokat is mutatni. A konyhával kezdem. Nálunk a konyha színei évszakonként változnak. Tavasszal jön a sárga-zöld-narancs időszak. Most ezt fényképeztem. Bár nappal készültek, mégse tökéletes a fény, mivel jó be volt borulva. De aki hétközben csak este tud fotózni, hétvégén meg ott nyüzsögnek a gyerekei, az örüljön, hogy egyáltalán sikerül. Már nem is számoltam, hányszor hangzott el az "Anyaaaa! Ezeket miért fényképezed?" rendkívül izgalmas kérdés. A lényeg, hogy pár sikerült!!!

Először a függönyök:



Ilyenek a kis függönyeim a pult alatt. A gyűröttségből látszik, hogy nap mint nap használjuk. A mintát egy Rico tavaszi füzetből vettem, DMC-vel hímeztem. Az anyagok pamutvásznak.





A teraszajtóra is került ebből a mintából, ugyanazokkal a színekkel hímezve. Az aida szalagot én festettem sárgára.







Ugyanabban a Rico füzetben találtam ezt a mintát. Tulajdonképpen emiatt vettem meg. Nagyon szerettem hímezni. Ttovábbi terveim is vannak a kis tulipánjaimmal. És a kihagyhatatlan pöttyös anyaggal szegtem körbe.




Varrtam pár madárkát is, amik a szekrénygombokon csüngenek, húsvétkor meg az erdőből szedett ágakon. Filcből készültek, gyöngyfonallal, kásagyönggyel, meg flitterrel. Mindegyikre más mintát hímeztem. 12 darabot gyártottam belőlük. A mintát egyébként Izsákon tanultam, mikor kedves barátainknál voltunk hétvégézni, ezért szép emlék is.


1 megjegyzés: