Rendszeres olvasók

2010. május 31., hétfő

Lilaságok

Folytattam a lila ajándék-"gyártást". Varrtam egy kicsi tűpárnát pávamintával.
Minta: Valerie Lejeune - Répertoire des Motifs című könyvének 62. oldaláról
Anyag: teával festett, sütött len
Fonal: DMC 4220 + saját festésű DMC
Világoslila perlével körbevarrva, gyöngyökkel díszítve
Mérete: 6,5 cm x 6,5 cm


A tűkönyvemmel szinte semmit nem haladtam, csak kigondoltam, hogyan fogom megvarrni. Eddig jutottam:





2010. május 27., csütörtök

Lilaságok

Mostanában sok ajándék készül a műhelyemben, és mindegyik kapcsolódik a lila színhez. Tele van az asztalom lila anyagokkal, gyöngyökkel, szalagokkal, gombokkal, levendulás dolgokkal. Csipkéket, fonalakat festettem. Jó érzés most ezekkel dolgozni. Nem bírom ki, hogy ne mutassak meg kettőt a lilaságokból. Készül életem első Needlebook-ja.( Azért nem írtam tűkönyvet, mert senki nem érti.) Jó sokat molyolok rajta, mert még soha nem láttam needlebookot élőben. 
Minta: részlet Isabelle Vautier Grand Marquoir-jából
Hímzett anyag: teával festett, sütött len
Fonal: DMC 4220 + DMC saját festés, lila gyöngyfonal, lila spárga  




Varrtam egy lila borítékot, amit már meg is címeztem a fonalammal. Csak a hátulját mutatom, illetve fent van az elejéből egy pici részlet.





2010. május 26., szerda

Rózsaszín tündér

Pannika szülinapi partyra volt hivatalos. Nem tudom, ti hogy vagytok ezekkel a bulikkal, neken igen vegyes érzelmeim vannak. Ha a felnőttek nem is, de a gyerekek nagyon élvezik. És most már az enyémek is szeretnének rendezni, eddig ugyanis csak családi körben tartottuk. De nálunk a család is jó nagy, úgyhogy gyerekben eddig se volt hiány. Az ünnepelt kívánsága valami olyan játák volt, amiről még csak nem is hallottam. Pannika se. De jófejek lévén, elmentünk megnézni a játékboltba. Nem is tudom hogy fogalmazzak finoman, mekkora förmedvény volt az áhított bigyó. Természetesen, én nem vagyok hajlandó bármit ajándékozni, kívánság ide, kívánság oda. (Pet Shop figurákról volt egyébként szó.) Megbeszéltük Pannikával, hogy inkább mi készítünk valami szépet, ahogy azt az elmúlt években is tettük. A jószívű kislányom fölajánlott egy tündért a "saját" anyagából, abból dolgozhattam én. Egy párna lett belőle. A buli jól sikerült, Pannika ismét boldogan jött haza. Még aznap hívott az anyuka, hogy mint minden évben, megint tőlünk kapták a legjobb ajándékot. Ez helyretette az aggódó gondolataimat, hogy nem teljesítettünk egy kívánságot, és boldoggá tett, hogy mégis csak mindenki a saját készítésű ajándéknak örül a legjobban!

Méret: 35x35 cm
Anyag: pamutvásznak
Fonal: gyöngyfonal (kód rég leesett)
Fényképezés mobillal, ezért ilyen silány.



2010. május 25., kedd

Rózsaszín szív

Vera kolléganőmnek készült ez a szivecske, mivel segített az adópapírok számomra egyáltalán nem könnyű útvesztőjéból kijutnom.
Anyag: pamutvászon
Fonal: DMC Pearl Nr. 814





Több háttérrel szkenneltem, nem tudtam eldönteni, melyiket válasszam. Így mind a három idekerült.

2010. május 19., szerda

House in The Wood Mystery Sampler

Már majdnem a végére értem, de kifogyott a szuflám. Nagyon kifogyott. Ezt most félre is tettem, majd pár hét múlva befejezem. Amúgy nagyon szeretem hímezni, élvezem az eddig ismeretlen öltésfajtákat. Élvezem a színeit, az apró csodákat benne. Életemben először hímeztem egy szállal egy szálra, a kutyust kellett ilyen piciben megalkotni.

House in The Wood Mystery Sampler - korábbi bejegyzésem itt

Tervező: Giulia Manfredini
A minta a The Gift of Stitching újságból van.
Mérete: 161 x 391
Anyag: Murano Lugana 100, fehér
Fonalak: Caron Waterlilies, TGA, WDW, DMC, saját festésű DMC













Nyertem Zazáleánál

Ritkán veszek részt játékban, mert optimista létemre eddig soha nem volt szerencsém. És most először blogerinás életemben NYERTEM!!!!!  A második díjat csíptem meg Zazáleánál.
Kedves Rita! Nagyon-nagyon köszönöm az ajándékokat, ígérem, fölhasználom őket.

2010. május 18., kedd

Metallica

A jegyem:


Nagyon-nagyon jó volt, és az esőt is megúsztuk!!!!


2010. május 6., csütörtök

Szilvi avagy egy 16 éves felnőttlányka szülinapja

Hétvégén megünnepeltük a nagy-nagy születésnapot is. Tortáját már maga sütötte, és már nem a családtól várta az első köszöntést, vagyis megnőtt. Igazi felnőttlányka lett belőle. Pedig nemrég (14 éve) még ilyen volt. Beleegyezést nem kaptam a fénykép közzétételére, de biztos nem haragszik meg érte!


És most ilyen:


Az ajándéka pedig ilyen lett:


Kicsit nagyobb lett, mint gondoltam, mert a minta így kívánta. Kétfajta szalvétából dekupázsoltam anyagot, ezeket kombináltam vásznakkal. Belül kék bélést kapott. Eléggé meggyűrődött az átadásig, de azonnal fölavatta, és azzal ment el utána a "dolgára". Szóval örült neki, meg a benne lévő csajszis cuccoknak is, meg mi, a keresztszülei  is örültünk, hogy tetszik neki.
A részletek:




Előkotortam egy régebbi fényképet a Jysk-ös dobozairól, akkor egy szütyő készült hozzá. Meg szivek, de azok mindig keletkeznek, mivel szívmániás vagyok.


2010. május 4., kedd

Anyák napja

Édesanyámnak hímeztem ezt a szivet Anyák napjára.
Anyag: lenszövet teával festve, kb. 36 countos
Minta: DMC red classical sampler, 88*44 szem
Fonal: DMC 115 (kedvencem), 2 szállal


Engem is köszöntettek a gyerekek. Nagyon megható volt végighallgati, ahogy elénekelték a dalukat. A könnyeimmel küszködtem, bár ők már tudják, hogy örömünkben is sírhatunk. Teljesen elérzékenyülve vettem át az ajándékomat. Kaptam tőlük rajzokat bekeretezve, agyaggyöngyöket fölfűzve, könyvjelzőt, gyöngyvirágot. Annyira aranyosak voltak!!!!


Petike tulipánt rajzolt, Gézu a Békéscsabára vezető utat, Pannika meg szintén virágot. És "drágakővel" ékesítték az üveget!



A láncot azóta is minden reggel fölveszem, a munkahelyemen is mindenkinek büszkélkedek vele. Gyöngyöt égettek bele.


A könyvjelzőt meg azért kaptam, mert megfigyelték, hogy már túl gyűrött a régi. Természetesen azonnal kicseréltem az újra.
Kaptam még kettő "sima" rajzot is. Pannika egy 24 pettyes katicát rajzolt nekem, Petike pedig azt, ahogy átadja nekem a tulipános képet. Felhívom a figyelmeteket a magassarkú cipőmre!!


Gézu a nagymamájának se volt hajlandó énekelni, de helyette elmondta az Ec-pec-kimehetsz-et. Ez teljesen rá vall, már csak a kolbász fölemlegetése hiányzott...